nedjelja, 24. travnja 2016.

„BB Zorica bljuje otrov: Bivše ukućane usporedila sam napojem za svinje i pokazala kćer“



Objavljeni članak, kojim se javnost obavještava o nastavku rata Zorice Marković Marić sa svojim bivšim ukućanima Big brother kuće, krši novinarsku etiku i uništava ugled Net.hr-a. Nepotpisani autor, umjesto kojega članak potpisuje Hot.hr, navodi kako je Marković Marić referirajući se na svoje protivnike objavila: 
Kad se pomješate s napojem pojedu vas svinje. Zato napoj pustite da smrdi, laganim se korakom udaljite daleko, što dalje. U suprotnom, ako ostanete u blizini, prenesu smrad i na vas…“  
Ne ulazeći u to što je protagonistica članka uradila, novinar koji bi s obzirom na svoju profesiju trebao biti malo upućeniji glede utjecaja javne riječi, napravio je fatalnu pogrešku klevete jedne osobe. Maloljetne osobe. Kako sam naslov govori, gospođa Marković Marić je pokazala sliku svoje kćeri. Autor je ovu fotografiju objavio te se referirajući na nju zaključio članak s tekstom: 
„Upravo zbog toga ne sumnjamo da Zorica zna apsolutno sve o svinjama i napoju.“ 
Ova maloljetna osoba, ni najmanje odgovorna za diskutabilno ponašanje svoje majke, nije zaslužila da je se javno proziva i ismijava. Izložena je ruglu kako od komentara čitatelja, tako i od svoje okoline koja može naletjeti na ovaj članak. S obzirom da se, kako je već spomenuto, autor nije udostojio potpisati se svojim imenom i prezimenom, smatram da bi bilo i više nego u redu da urednik koji je pustio ovaj članak u javnost, nađe nepotpisanog novinara te da se obojica u ime cijele svoje redakcije ispričaju putem svojega portala javnosti, a ponajviše obitelji Marković Marić zbog ugrožavanja djetetove sigurnosti i dostojanstva.


Nema komentara:

Objavi komentar